Digitaal portfolio maakt ontwikkeling inzichtelijk

In deze tijd waarin kennis via internet altijd dichtbij is, worden vaardigheden als kritisch denken, creativiteit en sociale vaardigheden belangrijker. Scholieren kunnen hun zelfontplooiing in deze vaardigheden vastleggen. Volution heeft hiertoe een eenvoudig en gebruiksvriendelijk, digitaal portfolio ontwikkeld. Het moderne, digitale dossier helpt docenten en coaches om het leerproces van de leerlingen overzichtelijk en duidelijk op te zetten en te structureren. Met het digitale portfolio maken jongeren hun vaardigheden inzichtelijk waardoor zij makkelijker een keuze kunnen maken over hun vervolgstudie en carrière. Een goede voorbereiding op de toekomst.

Hoe werkt het digitale portfolio?

Docenten kunnen opdrachten uitzetten en borgen naar studenten. Jongeren kunnen in hun eigen online profiel documenten en beeldmateriaal direct uploaden in het digitale dossier en krijgt zo een persoonlijk overzicht van loopbaangesprekken, ervaringen en activiteiten.

In het digitale dossier is een persoonlijke trotspagina geïmplementeerd waar studenten gemakkelijk documenten, foto’s en filmpjes aan ouders, werkgevers en vervolgstudies kunnen tonen. Een mooie en goede aanvulling op het cv!

Wat zijn de voordelen van een digitaal portfolio?
• Persoonlijke ontwikkeling van de leerling wordt inzichtelijk en digitaal vastgelegd.
• De leerling is eigenaar van het portfolio en kan dit meenemen naar een opleiding of bedrijf.
• Koppeling met informatiebronnen Magister, SOMtoday en/of Office 365 mogelijk.
• Overal en altijd toegang, ook via single sign-on (SSO), vanaf elk mobiel apparaat.

volution krantenartikelIn februari 2017 verscheen in het Eindhovens Dagblad een krantenartikel over drie middelbare scholen die het digitale portfolio succesvol gebruiken. Lees hier het krantenartikel.

Meer weten over het digitale portfolio? Maak vrijblijvend kennis met Volution en vul hier het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Laat wat van u horen! Vul onderstaand contactformulier in

  Naam van uw school (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer

  Uw bericht

  Ik ben geen robot
  captcha

  Vul de cijfers die u ziet hieronder in