Digitaal onderwijsplatform als all-in-one leermiddel

Hoe prettig zou het zijn om te beschikken over een overzichtelijk online leermiddel waarin leereenheden, al het lesmateriaal en de onderwijsvoortgang zijn geïntegreerd? Volution heeft een overzichtelijk en duidelijk, digitaal onderwijsplatform ontwikkeld dat gebruiksvriendelijk is voor zowel leerkrachten als leerlingen. Het allesomvattende cloud based platform stimuleert gepersonaliseerd onderwijs op een moderne, innovatieve manier.

 

Meer weten over het digitale onderwijsplatform? Bekijk de webinar terug! 

Hoe werkt het online leerplatform?

De lesstof wordt aangeboden in leereenheden, ook wel ‘leertaken’ genoemd. Een leertaak is een taakgerichte opdracht voor een leerling, bijvoorbeeld een leertaak per vak en per week of een langdurig groepsproject. Deze leertaken bevorderen het denken in leerdoelen. Docenten geven namelijk online aan wat studenten moeten leren, waarom ze dit moeten leren en wat ze hiervoor nodig hebben (online lesmateriaal), afgestemd op de leerbehoefte, leerstijl en leerfase van de jongere. Zo geeft de lesomgeving in de cloud docenten en leerlingen meer structuur en inzicht in het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling van de student.

Peter in rondjePeter Bijker (directeur van Volution): “Het online platform sluit aan bij de beleving van de leerling, omdat er kan worden gewerkt met algemene, groepsgerichte en individuele leertaken. Hiermee ontstaat er een gefaseerde structuur in het onderwijsproces dat de persoonlijke ontwikkeling van elke scholier stimuleert.”

Het digitale leerplatform maakt les- en leerbewuster

Het digitale onderwijsplatform maakt leerkrachten onderwijsbewuster. Wat bied ik welke leerling aan? Welke lesstof sluit aan op de huidige actualiteiten? Hoe creëer ik een duidelijke structuur in het onderwijsproces? Hoe zorg ik ervoor dat de leerling taken krijgt die hem haar helpen in het leerproces en leerdoelen te behalen?
Tevens stimuleert het online onderwijsplatform competenties, interesses en talenten van leerlingen te herkennen en te ontwikkelen, zodat zij nog beter geadviseerd en begeleid kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van het online onderwijsplatform?

 • Persoonlijke ontwikkeling van de leerling wordt inzichtelijk en digitaal vastgelegd.
 • Leertaken, lesmateriaal en onderwijsvoortgang staan overzichtelijk bij elkaar.
 • Lesgeven en leren worden gestructureerder en persoonlijker dankzij leertaken.
 • Koppeling met andere informatiebronnen mogelijk, zoals Magister, SOMtoday, Office 365.
 • Overal en altijd toegang, ook via single sign-on (SSO), vanaf elk mobiel apparaat.
Klaar voor een demo van ons digitaal onderwijsplatform?

  Naam van uw school (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer

  Uw bericht

  Ik ben geen robot
  captcha

  Vul de cijfers die u ziet hieronder in