Gratis Office365 voor het onderwijs!

Office365 wordt voor geregistreerde onderwijsinstellingen gratis beschikbaar gesteld. Door een gratis licentie aan te vragen, ontvangt u een geheel nieuwe digitale omgeving. Maar wat betekent dit voor uw onderwijsinstelling? En wat is er allemaal mogelijk met Office365?

Office365

Met Office365 ontvangt u het vertrouwde Office-pakket, met hulp- en samenwerkingsprogramma’s zoals Word, PowerPoint en Excel. Op de pc op school, op een tablet of laptop thuis. Medewerkers, docenten en leerlingen hebben via een internetverbinding altijd direct toegang tot hun documenten, e-mail, agenda’s en contactpersonen. Samenwerken wordt zo eenvoudiger: op afstand of bij elkaar, online en offline. Daarnaast is het mogelijk om tegelijkertijd aan documenten te werken. Doordat documenten worden gedeeld, beschikken uw medewerkers en leerlingen altijd over de laatste versie van een document. Het heen en weer mailen van versies behoort zo tot het verleden.

Samenwerken en delen zijn belangrijke pijlers binnen Office 365. Op de zogenaamde teamsites kunnen medewerkers en/of leerlingen op een overzichtelijke manier informatie met elkaar delen. Vakdocenten kunnen hun content bijvoorbeeld met elkaar delen op hun teamsite of de werkgroep taal deelt hun bevindingen niet alleen meer in fysieke bijeenkomsten, maar ook online op hun teamsite.

Bent u in het bezit van een Microsoft-overeenkomst waarin Microsoft Office voor de hele organisatie (medewerkers) is gelicenseerd, dan heeft iedere geregistreerde leerling of medewerker de mogelijkheid om het Office-pakket lokaal te installeren op maximaal vijf verschillende apparaten. Denk hierbij aan een laptop, tablet of mobiele telefoon.

Office 365 werkt met de kracht van de cloud. Tegenwoordig is privacy in de cloud van essentieel belang, met name in het onderwijs. De aanpak van Microsoft op het gebied van cloud dienstverlening is in lijn met de Europese wet- en regelgeving. Uw kosten voor onderhoud en licentiekosten worden door het gebruik van de cloud ook drastisch verlaagd. De meeste fileshare-servers zijn namelijk overbodig geworden.

Het werken in een vertrouwde, maar deels nieuwe digitale omgeving, vraagt om ondersteuning van uw medewerkers en leerlingen. Wij beschikken over een enthousiast team van specialisten die uw onderwijsinstelling graag begeleiden bij de implementatie van Office 365. Zo kunnen uw medewerkers en leerlingen op een efficiënte manier aan de slag met hun nieuwe digitale omgeving.

Wilt u meer weten over Office365 of de mogelijkheden ervan? Of zoekt u nog een samenwerkingspartner om u te begeleiden? Dan bent u aan het goede adres! Volution werkt nauw samen met Microsoft om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor het onderwijs. Niet voor niets won Volution in 2015 de Microsoft Educatie Partnership Award. Neem nu contact op voor een demo met onze adviseur, Peter Bijker. Vul ons contactformulier in!