LOB-competent met Keuzedossier en Volution

In ons LOB dossier kunnen docenten, mentoren, decanen en/of LOB coaches hun eigen opdrachten en activiteiten uitzetten naar leerlingen. Maar zij kunnen ook gebruik maken van de opdrachten van uitgeverijen die gespecialiseerd zijn in content voor loopbaan oriëntatie en begeleiding. Eén van de uitgeverijen die hun content ook in combinatie met ons LOB dossier aanbiedt, is uitgeverij Remmers.

Remmers biedt de methode Keuzedossier aan. Binnen Keuzedossier komen de vijf LOB-competenties uitdrukkelijk aan de orde. Persoonlijke doelen, resultaten, conclusies en vervolgactiviteiten worden uitgewerkt en leiden tot een score per LOB-competentie. De scores per LOB-competentie worden in het digitaal portfolio gevisualiseerd in de zogenoemde competentiemeter.

Op basis van de typologie van Jung maakt Keuzedossier gebruik van vijf op elkaar volgende testen. De vier persoonstypen van Jung zijn daarbij verfijnd tot zestien persoonstypen. Tijdens de testen wordt een persoonscode opgebouwd. Deze persoonscode geeft de plaats aan van de leerling in het schema met de zestien persoonstypen. Op deze manier is het mogelijk om je als leerling gericht en genuanceerd te oriënteren op een vmbo-, havo-, vwo-profiel, een vervolgopleiding of een beroepsrichting.

Wilt u meer meten over Keuzedossier? De verschillende versies van Keuzedossier kunt u hier als flipboek inzien.

  Naam van uw school (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Telefoonnummer

  Uw bericht

  Ik ben geen robot
  captcha

  Vul de cijfers die u ziet hieronder in