Nieuw! Het LOB dossier!

Loopbaanoriëntatie en begeleiding, afgekort LOB, wordt vanaf schooljaar 2015-2016 een verplicht onderdeel binnen het vmbo. Kern van de loopbaanoriëntatie en begeleiding wordt het LOB dossier. Leerlingen moeten namelijk hun loopbaan vorm gaan geven via loopbaancompetenties en dit vast leggen in hun LOB dossier. Om scholen hierbij het helpen, hebben we in samenwerking met een aantal middelbare scholen en de educatieve uitgeverij Tumult een digitaal LOB dossier ontwikkeld.

Ons LOB dossier is vorm gegeven rondom de loopbaancompetenties van Marinka Kuipers. Voor elk leerjaar en niveau kunnen opdrachten/activiteiten voor leerlingen worden klaargezet en gekoppeld aan loopbaancompetenties. Bewijsstukken van deze opdrachten/activiteiten kunnen leerlingen meteen uploaden in hun portfolio. Zijn ze apetrots op een bewijsstuk, dan kunnen ze dit delen op hun trotspagina.

Docenten zien op hun beurt in één oogopslag welke opdrachten er nog open staan voor een leerling en welke opdrachten nog moeten worden goedgekeurd. Na goedkeuring van de docent, staat het bewijsstuk definitief in het portfolio van de leerling. De docent krijgt daarnaast handvatten aangereikt voor het voeren van loopbaangesprekken.

Het LOB dossier kan worden gekoppeld met verschillende leerlingvolgsystemen. Een integratie met Office 365 behoort ook tot de mogelijkheden, zodat Office 365 functionaliteiten direct vanuit de applicatie te openen zijn.

Overige features:

• Zowel eigen lesmateriaal, als lesmateriaal van uitgeverijen kan worden klaargezet
• Bewijzen direct uploaden in dossier (verslagen, filmpjes, foto’s)
• Profiel-, studie- en beroepenwijzer
• Overal en altijd toegang, vanaf elk device
• Social look and feel
• Leerling kan het dossier meenemen naar de vervolgopleiding

Nieuwsgierig naar het LOB dossier? Neem dan contact op met Martine, onze adviseur didactiek & ICT.

Mobiel: +31 (0)657 885 583
E-mail: m.gorissen@vo-lution.nl