Volution organiseert webinar over LOB-dossier

8 december 2016 van 13:30 tot 14:30 uur

Er is in toenemende mate aandacht voor loopbaanoriëntatie en – begeleiding (LOB). Ook op uw school leeft vast de wens om leerlingen hun talentontwikkeling richting te geven via loopbaancompetenties en dit vast te leggen in een persoonlijk, digitaal portfolio. Maar hoe geeft u dit als school precies inhoud? En hoe zorgt u ervoor dat het niet gezien wordt als extra ballast door diegenen die er invulling aan moeten geven? Als u kiest voor de combinatie van een methode en eigen opdrachten/activiteiten, hoe borgt u dit dan in een duidelijke structuur voor mentoren, docenten en leerlingen? En hoe creëert u een portfolio dat leerlingen met trots kunnen presenteren en mee kunnen nemen? Kortom, allerlei aandachtspunten die er om vragen om hier binnen de school afspraken met elkaar over te maken.
In dit webinar reiken we u graag een aantal handvaten aan, die u helpen invulling te geven aan een schoolbreed LOB-beleid en aan het digitaal vormgeven hiervan.

martineMartine Gorissen, Adviseur ICT & Didactiek bij Volution gaat tijdens de webinar met name in op het aanbrengen van structuur in het LOB-programma en het creëren van een persoonlijk, digitaal portfolio.

 

 

 

Tijdens en na de webinar kunt u uw vragen stellen. Na deelname aan de webinar ontvangt u het handboek Loopbaanleren. Daarnaast kunt u aan de slag met een proefaccount van het digitaal portfolio van Volution.

Wanneer
8 december 2016 van 13:30 tot 14:30 uur.

Voor wie
Docenten, decanen, teamleiders en LOB-coaches in het voortgezet onderwijs.

Aanmelden
Gebruik onderstaand formulier om u in te schrijven voor de webinar. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meer informatie
Volution is onderdeel van ICT-dienstverlener DataByte. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Events van DataByte te bereiken via events@databyte.nl of via telefoonnummer 0167 544 514 (maandag tot en met donderdag).

Schrijf u nu in voor de Volution Webinar over het LOB-dossier! Vul onderstaand formulier in en u krijgt direct een bevestiging per e-mail.

De webinar wordt georganiseerd door Volution, dat onderdeel is van DataByte. Hierdoor is het mogelijk dat u communicatie ontvangt van zowel Volution als DataByte.